Mestre Yoshitaka Funakoshi

Yoshitaka (Giko) Funakoshi Sensei


Tercer fill del Mestre Ginchin Funakoshi, va néixer al 1906 i va morir al 1945 quan tenia 40 anys. Si el seu pare fou el responsable de transformar el karate desde unes tècniques fins a una filosofia marcial, ell va desenvolupar aval.lat per el seu pare i ajudat d'altres artistes marcials de l'època, una tècnica de Karate que va separar definitivament el Karate-Do japonès de l'art local de Okinawa.

Yoshitaka va començà la seva pràctica del Karate formalment als 12 anys, però ja abans de més petit acompanyava al seu pare quan anava a entrenar amb els seus mestres Y.Itosu i Y.Azato. En el llibre Karate-Do,el meu camí, el mestre Ginchin Funakoshi explica com els feien observar les kates i després els mestres li demanaven a ell i al seu germà que ho repetissin.

Encara que no era un home molt corpulent tenia una gran força física per el seu tamany. Arrivà a ser un gran artista posseint un gran nivell tècnic i una destresa extraordinaria. Fou considerat, i ho segueix sent per molts, com el millor karateka de tots, almenys tècnica i físicament.

Existeixen moltes histories sobre el mestre Yoshitaka, encara que avui en dia es fa difícil distingir quina és la versemblança de la llegenda.

A l'edat de 7 anys se li va diagnosticar una tuberculosi que, segons deien els metges, no viuria més enllà dels 20 anys. Ell després de assebentar-se d'això va decidir treballar amb tota la seva energia i ànima abans de perdre la lluita contra la mort que no va arribar fins al 1945.